fbpx

TUNIS 2024

ALI BABINA PUSTOLOVINA
From1,650 KM 1,590 KM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Poruka*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

263

Zašto napraviti rezervaciju kod nas?

 • Najbolji omjer cijene i kvaliteta
 • Uvijek dostupni za Vas
 • Biramo najbolja programe za Vas
 • Putničko zdravstveno osiguranje

Imate pitanja?

Slobodno nas pozovite. Mi smo tim stručnjaka i Vama smo na usluzi.

+387 61 246 589

info@omegatravel.ba

TUNIS 2024

0
 • 12.06.2024
 • 11.09.2024.
 • Put: 6 sati
 • Broj putnika: 49
 • Wifi u hotelu

Detalji o destinaciji

Tunis, glavni grad Tunisa i jedan od najživopisnijih gradova Sjeverne Afrike, predstavlja savršenu mješavinu starog i novog. Smješten na sjeveroistočnoj obali Mediterana, Tunis je grad bogate povijesti, kulture i arhitekture, što ga čini fascinantnim odredištem za svakog putnika.

Putovanje u Tunis ne bi bilo potpuno bez posjeta Kartagi, jednom od najvažnijih historijskih mjesta u Africi, i Bardo Muzeju, koji sadrži jednu od najvećih kolekcija rimskih mozaika na svijetu. Također, ne propustite Sidi Bou Said, slikovito selo na obali s bijelim kućama i plavim prozorima koje nudi nezaboravne prizore.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN (srijeda) BIHAĆ – ZAGREB – MONASTIR – YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI

Polazak sa dogovorenog mjesta u ovisnosti od vremena avio leta. Sastanak putnika u zračnoj luci. Polazak zrakoplova prema Tunisu (trajanje leta oko 2 sata). Dolazak u zračnu luku Monastir/Tunis Carthage. Transfer autobusom do hotela El Mouradi  5*  i smještaj na osnovi all inclusive usluge. Noćenje.

2. DAN (četvrtak) YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI

Dan za odmor, opuštanje, kupovinu, individualne šetnje ili razglede. All inclusive usluga. Noćenje.

3. DAN (petak ) YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI – TUNIS – KARTAGA – SIDI BOU SAID – YASMINE HAMMAMET/ PORT EL KANTAOUI

Nakon doručka slijedi vožnja prema sjeveru zemlje i glavnom gradu Tunisu. Dolazak u središte moderne i živopisne prijestolnice, u tunišku medinu, gdje ćete imati priliku okušati se u vještini cjenkanja. Nastavak puta do Kartage, prijestolnice Punskog carstva, slijedi razgled ostataka drevne Kartage; danas je to dio zaštićenog područja UNESCO-a. Kartaga će probuditi vašu maštu svojom bogatom i zanimljivom poviješću i ispričati priču o princezi Elisi i velikom vojskovođi Hanibalu. Nakon obilaska slijedi ručak, a zatim šetnja idiličnim bijelo-plavim gradićem umjetnika Sidi Bou Said, koji nudi prekrasan panoramski pogled. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. DAN (subota) YASMINE HAMMAMET/ PORT EL KANTAOUI – EL JEM – MATMATA – DOUZ

Nakon doručka u hotelu slijedi vožnja prema jugu države u nezaboravnu avanturu i otkrivanje skrivenih blaga Tunisa. Prvo zaustavljanje je u mjestu El Jem gdje ćemo vidjeti jedan od najvećih i najočuvanijih rimskih amfiteatara, koji je nekad mogao primiti do 30 000 posjetitelja. Slijedi vožnja do mjesta Matmata i posjet tipičnoj berberskoj, trogloditskoj kući u kojoj neki Berberi još uvijek žive u svojoj kulturi i jeziku. Ručak (piće uz doplatu). Nastavak puta do grada Douz, oaze koja se još naziva “Vrata Sahare”, mjestu gdje počinju prave pješčane dine. Nezaboravno iskustvo zasigurno će biti šetnja Saharom na malo drugačiji način, na leđima deve (fakultativno, uz nadoplatu). Smještaj u hotelu 4*. Večera i noćenje.

5. DAN (nedjelja) DOUZ – CHOTT EL JERID – TOZEUR

Nakon doručka nastavak safari programa i odlazak na najveće presušeno slano jezero u Tunisu, Chott El Jerid, gdje je predviđena kratka pauza. Ne propustite priliku za kupnju pustinjskih ruža ili fotografiranje ovog prirodnog fenomena. Nastavak vožnje prema mjestu Tozeur. Ako ste spremni doživjeti pravu avanturu predlažemo adrenalinsku off road vožnju terenskim vozilima do prekrasnih oaza Chebika i Tamerza (fakultativno, uz nadoplatu). Smještaj u hotel 4*, ručak, večera, noćenje. Po želji nakon večere, mogućnost odlaska do muzeja Dar Zamen u Tozeuru, koji predstavlja tradiciju, povijest države i priče o 1001 noći (fakultativno, uz nadoplatu).

6. DAN (ponedjeljak) TOZEUR – GAFSA – KAIROUAN – YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI

Doručak. Vožnja do oaza palmi datulja ili posjet malom zoološkom vrtu (fakultativno, uz nadoplatu) Slijedi vožnja prema sjeveru i zaustavljanje na putu za ručak. Posljednje zaustavljanje je u svetom gradu muslimana, Kairouanu i razgled izvana Velike džamije Oqb Ibn Nafaa. Posjetit ćemo i radionicu tepiha gdje ćete vidjeti razne ručno tkane tepihe i moći isprobati svoje vještine u cjenkanju. Nakon toga slijedi povratak u hotel, večera i noćenje.

7. DAN (utorak) YASMINE HAMMAMET / PORT EL KANTAOUI

Dan za odmor, opuštanje, kupnju, individualne šetnje ili razglede. All inclusive usluga.

8. DAN ( srijeda ) YASMINE HAMMAMET /PORT EL KANTAOUI – MONASTIR – ZAGREB – BIHAĆ

Transfer od hotela do zračne luke. Polazak zrakoplovom prema Zagrebu (trajanje leta oko 2 sata). Dolazak u zračnu luku. Nastavak putovanja autobusom do Bihaća. Dolazak na odredište. Kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA: 1590,- KM

Popust za djecu uz dvoje odraslih:

1 dijete 2-12g na pomoćnom ležaju : 980,- KM

2 dijete 2-12g na pomoćnom ležaju: 1200.- KM

1 dijete 2-12g na osnovnom ležaju: 1280- KM

 
 

Cijena uključuje: (i.e.)

 • Autobusni transfer na relaciji: BIHAĆ - ZAGREB - BIHAĆ
 • Let na relaciji: ZAGREB - MONASTIR (TUNIS) - ZAGREB
 • Autobusni transfer zračna luka – hotel – zračna luka
 • 5 noćenja u hotelima El Mouradi 5* na bazi all inclusive usluge
 • 2 noćenja na području Sahare (Douz ili Tozeur) u hotelu El Mouradi 4* na bazi polupansiona
 • Ručkovi za vrijeme programa, sve navedene ulaznice i lokalitete prema programu, asistenciju predstavnika, vođenje programa na bosanskom jeziku, organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje: (i.e.)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 250 KM
 • Putničko i zdravstveno osiguranje koje je obavezno: 20,- KM
 • Jahanje deva (cca 15 €)
 • Vožnja terenskim vozilima do oaza Chebika i Tamerza i off road vožnja terenskim vozilima do Ong Jmela (cca 45 €)
 • Obilazak muzeja Dar Zamen i mini zoo vrt (oko 15 EUR)
Svim putnicima stojimo na raspolaganju za sva pitanja u vezi sa programom putovanja putem telefona:
Bihać: 061/030-235; 037/222-505, Bos.Krupa: 061/246-589; 037/472-505

Dakle, šta očekivati? i.e.

Putovanje u Tunis, glavni grad Tunizije, nudi jedinstveno iskustvo koje kombinira bogatu povijest, vibrantnu kulturu, zapanjujuću arhitekturu i toplu gostoljubivost. Evo što možete očekivati tijekom vašeg boravka:

 • Medina Tunis: Ovo UNESCO-vo svjetsko nasljeđe obiluje uskim ulicama, povijesnim zgradama, tržnicama i tradicionalnim suvenirnicama.
 • Kartaga: Posjetite arheološke ostatke drevnog grada Kartage, koji je bio jedan od najvažnijih gradova u antičkom Rimskom Carstvu.
 • Bardo Muzej: Otkrijte jednu od najimpresivnijih zbirki rimskih mozaika na svijetu.
 • Kvalitetnu uslugu prevoza
 • Kvalitetnu uslugu smještaja
 • Usluge pratitelja i lokalnog vodiča
 • Ispunjen i ugodan zasluženi odmor

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Da li je moguće dobiti povrat novca?

Za ovo putovanje primjenjuju se Opšti uslovi putovanja u kojima se navodi da je otkaz putovanja moguć 30 dana prije polaska. U tom slučaju refundiramo kompletan iznos aranžmana.

Da li je uključeno osiguranje?

U cijenu aranžmana nije uključeno putničko-zdravstveno osiguranje (PZO). Isto možete uplatiti kod nas u agenciji, a također možete i sami izvaditi PZO u nekoj od osiguravajućih kuća.

Da li nudite popust za djecu?

1 dijete 2-12g na pomoćnom ležaju : 980,- KM

2 dijete 2-12g na pomoćnom ležaju: 1200.- KM

1 dijete 2-12g na osnovnom ležaju: 1280- KM

Da li je potrebna viza?

Za državljane Bosne i Hercegovine nije potrebna VIZA za ulazak u Republiku Tunis. Međutim obavezno je da pasoš vrijedi najmanje 6 mjeseci pri izlasku iz države Tunis. Za državljane drugih zemalja potrebno je da se informišete u najbližoj Ambasadi.