fbpx

ISTANBUL

ISTANBUL
From520 KM
Ime i prezime*
Email Adresa*
Broj telefona*
Poruka*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

141

Zašto napraviti rezervaciju kod nas?

 • Najbolji omjer cijene i kvaliteta
 • Uvijek dostupni za Vas
 • Biramo najbolja programe za Vas
 • Putničko zdravstveno osiguranje

Imate pitanja?

Slobodno nas pozovite. Mi smo tim stručnjaka i Vama smo na usluzi.

+387 61 246 589

info@omegatravel.ba

ISTANBUL

0
 • 13.10.-19.10.2024
 • Put: 24 sata sa pauzama
 • Broj putnika: 49
 • Wifi u hotelu

Detalji o destinaciji

Istanbul, grad koji spaja dva kontinenta, Europe i Azije, fascinira svojom bogatom historijom i živopisnom kulturom. Osnovan kao Bizantij, preimenovan u Konstantinopol, a potom u Istanbul, ovaj grad je bio prijestolnica triju velikih carstava: Rimskog, Bizantijskog i Osmanskog. Danas, Istanbul je najveći grad Turske, poznat po svojoj arhitekturi, uključujući veličanstvene džamije poput Aja Sofije i Plave džamije.

Njegove živopisne tržnice, poput Kapali čaršije, nude bogatstvo začina, tepiha i rukotvorina. Istanbul je i kulturni centar s brojnim muzejima, galerijama i festivalima. Plovidba Bosforom pruža jedinstven pogled na palače i tvrđave, dok moderna Taksim četvrt pulsira noćnim životom i gastronomskim užicima. Ovaj grad, gdje se drevno i savremeno savršeno isprepliću, nudi nezaboravno iskustvo svakom posjetiocu.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN: 13.10.2024. (nedjelja) BiH-ISTANBUL

Polazak autobusa sa dogovrenog mjesta iz Bihaća, Cazina, Bos.Krupe, Novog Grada, Prijedora. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Noćna vožnja.

2. DAN: 14.10.2024. (ponedjeljak) ISTANBUL

U jutarnjim satima ulazak u Turske. Nakon prelaska granice vožnja prema Istanbulu sa usputnim pauzama po potrebi grupe.Dolazak u Istanbul u poslijepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Kratak odmor. Slobodno vrijeme za individualni razgled upoznavanje trgovačkog i istorijskog centra Istanbula: Univerzitet, Bajazitova džamija, Kapali čaršija, Konstantinov stub (Čemberlitaš), Sultan Ahmed Trg.Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: 15.10.2024. (utorak) ISTANBUL

Doručak. U 09.00h polazak na fakultativni obilazak starog dijela grada Istanbula sa lokalnim vodičem: Trga Sultan Ahmed, nekadašnjeg Antičkog hipodroma, obilazak Plave džamije, Aja Sofije i Topkapi dvorca… Poslijepodne odlazak na Kapeli čaršiju zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 5000 trgovina. Slobodno vrijeme za individualne programe (shopping i šetnju ulicama Velikog  bazara). U poslijepodnevnim satima mogućnost fakultativnog odlazaka u Miniaturk, Eyup i Pierre Lotti. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN: 16.10.2024. (srijeda) BURSA

Nakon doručka, za one istraživački nastrojene, predlažemo fakultativni izlet u Bursu, prema mnogima jedan od najljepših turskih gradova. Slijedi vožnja od cca 150 km u smjeru Juga Turske prema Bursi. Dolazak u Bursu, antički grad koji je ujedno od 1326. godine prvi glavni grad osmanskih sultana. Ovaj bogat grad danas je glavni grad istoimene provincije smješten u plodnoj dolini, te je okružen visokim brdima. Čeka vas pravi doživljaj Orijenta – Krivudave ulice, slikovite stare kuće, impozantne džamije i gusto nastanjene ulice bazara te svi ostali miomirisi Orijenta; mostovi preko dubokih klanaca usred grada, romantična, stari mezari pokraj raskošno smještenih modernih bulevara i poznati termalni izvori – to je Bursa. Mi ćemo vidjeti i najpoznatije lokalitete u Bursi – Zelena džamija, poznata i kao Džamija Mehmeda I, te je ujedno dio većeg kompleksa – Zeleni Mauzolej, mjesto gdje se čuvaju ostaci petog osmanskog sultana Mehmeda I  – Ulu Cami ili Velika Džamija, koju je sagradio veliki sultan Bayezid – Koza Han, nekadašnji bazar svile. Slijedi slobodno vrijeme za ručak i shopping te povratak prema Istanbulu u večernjim satima. Noćenje.

5. DAN: 17.10.2024. (četvrtak) ISTANBUL

Doručak. Poslije doručka polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom sa lokalnim vodičem: obilazak HIPODROM-nekadašnje sjedište vizantijske moći u gradu  Istanbulu. Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk,  Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana, prelazak na azijsku stranu – brdo Čamliča – slobodno vrijeme na vidikovcu. Povratak u grad. Oko 14.00h fakultativno krstarenje Bosforom između dva kontitenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni  rog- najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata-posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar- čuvena vizantijska tvrđava, Sahat kula , Djevojačka kula…Slobodno vrijeme za shoping i individualne aktivnosti. Noćenje.

6. DAN: 18.10.2024. (petak) ISTANBUL-BiH

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja u pravcu Edirna. Po dolasku u Edirne obilazak kulturno historijskih znamenitosti stare prijestonice Osmanskog carstva sa veličanstvenom Selimija džamijom. Polazak u pravcu BiH u popodnevnim satima.Vožnja uz usputne odmore preko Bugarske i Srbije.

7. DAN: 19.10.2024. (subota) BiH

Nastavak vožnje kroz Srbiju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe. Dolazak u BiH u podnevnim satima.

CIJENA ARANŽMANA: 520,- KM

Popust za djecu uz dvoje odraslih:

Dijete od 0 – 5.99 godina – 200,- KM

Dijete od 6 – 11.99 godina – 390,- KM

 
 

Cijena uključuje: (i.e.)

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu Metro 3* u Istanbulu
 • Obilazak Istanbula u pratnji stručnog lokalnog vodiča
 • Pratitelja putovanja i troškove organizacije putovanja
 • Obilazak grada Edirne sa pratiteljem putovanja

Cijena ne uključuje: (i.e.)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu na upit
 • Međunarodno putničko zdravstveno osiguranje: 10,00 KM
 • Fakultativne izlete:
 • * Miniaturk+Eyup+Pierre Lotti: 25 €
 • * Cjelodnevni izlet u Bursu+Shopping: 40€
 • * Krstarenje Bosforom: 25€
 • * Tursko veče: 40€
 • PAKET 4 IZLETA: 110€ Kupovinom paketa 4 izleta ostvarujete popust od 20 €
Svim putnicima stojimo na raspolaganju za sva pitanja u vezi sa programom putovanja putem telefona:

1️⃣BIHAĆ: ????061 030 235, ☎️037 222 505

2️⃣BOS.KRUPA: ????0603 18 18 18, ☎️037 472 505

3️⃣SANSKI MOST: ????061 398 135,☎️037 682 505

Dakle, šta očekivati? i.e.

U Istanbulu možete očekivati spoj bogate historije i moderne dinamike. Posjetite ikone poput Aja Sofije, Plave džamije i Topkapi palate, gdje ćete uroniti u bogatu osmansku prošlost. Kapali čaršija i Egipatska tržnica nude šaroliku ponudu začina, suvenira i rukotvorina. U modernom dijelu grada, Taksim i Istiklal ulica nude šoping, restorane i noćni život. Plovidba Bosforom pruža predivan pogled na grad, dok Prinčevska ostrva nude bijeg u prirodu. Istanbul je gastronomski raj s kebabima, mezeima, baklavom i turskim lokumom. Lokalno stanovništvo poznato je po svojoj gostoljubivosti, što čini vaš boravak još prijatnijim. Uživajte u muzeji, galerijama i kulturnim centrima, što ovaj grad čini fascinantnim za istraživanje.

 • Kvalitetnu uslugu prevoza
 • Kvalitetnu uslugu smještaja
 • Usluge pratitelja i lokalnog vodiča
 • Ispunjen i ugodan zasluženi odmor

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Da li je moguće dobiti povrat novca?

Za ovo putovanje primjenjuju se Opšti uslovi putovanja u kojima se navodi da je otkaz putovanja moguć 30 dana prije polaska. U tom slučaju refundiramo kompletan iznos aranžmana.

Da li je uključeno osiguranje?

U cijenu aranžmana nije uključeno putničko-zdravstveno osiguranje (PZO). Isto možete uplatiti kod nas u agenciji, a također možete i sami izvaditi PZO u nekoj od osiguravajućih kuća.

Da li nudite popust za djecu?

Popust za djecu uz dvoje odraslih:

Dijete od 0 – 5.99 godina – 200,- KM

Dijete od 6 – 11.99 godina – 390,- KM

Da li je potrebna viza?

Za državljane Bosne i Hercegovine nije potrebna VIZA za ulazak u Republiku Tursku. Za državljane drugih zemalja potrebno je da se informišete u najbližoj Ambasadi.

From520 KM
Book Now